Україна в листопаді підготує документ з умовами справедливого завершення війни, – Зеленський

Політика

Україна у листопаді завершить підготовку документу, який міститиме умови для справедливого завершення війни з рф.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ президента України Володимира Зеленського на саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

«З липня ми працюємо над пунктами формули миру. І до листопада буде готовий документ, в якому буде викладено докладні умови справедливого закінчення війни. Також ми готуємо другий саміт миру», – розповів Зеленський.

За його словами, зараз постає питання, як змусити Росію встановити мир з Україною та як змусити відповідальних за війну людей виконувати умови формули миру.

«Для цього ми розробили план заходів, здатних виправити ситуацію до майбутнього саміту миру. Цей план позбавить Росію можливості погрожувати Європі. Цей план уже був представлений у США, тепер ми ділимося цим планом з усіма нашими партнерами для досягнення цілей», – наголосив глава держави.Раніше ми писали, що радниця голови Офісу президента України Дар’я Зарівна повідомила, що дата проведення другого Глобального саміту миру ще не визначена і буде вирішуватися після завершення тематичних конференцій щодо формули миру.

Також нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву Швейцарії про підтримку «китайсько-бразильського консенсусу». Там висловили розчарування через надану інформацію.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь