Україна в0станнє переведе годuнникu: коли переходим0 на зuм0вuй час…

Політика, Суспільство

Наприкінці жовтня в Україні востаннє переведуть годинник і назавжди залишать зимовий час.

Коли переводять годинники на зимовий час 2024 / фото ua.depositphotos.com
Коли переводять годинники на зимовий час 2024 / фото ua.depositphotos.com

У червні ВР проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. У жовтні ми востаннє перейдемо на зимовий час – і більше стрілки не чіпатимуть. Це матиме як негативні, так і позитивні наслідки. Ми розібралися, коли переводять годинники на зимовий час і як це вплине на українців.

Перехід на зимовий час 2024 року

На зимовий час годинники переводять щороку в останню неділю жовтня. Цього року це буде 27 жовтня. Час потрібно перевести о 4:00 на одну годину назад. Це означає, що вночі в нас з’явиться “зайва” година сну.

Сучасні телефони та інші електронні пристрої переходять на зимовий час автоматично, а ось механічний годинник доведеться переводити вручну. Також відбуття і прибуття транспорту буде вказано за новим часом.

Відео дняPlay Video

Перехід на зимовий час 2024 Україна / фото ua.depositphotos.com
Перехід на зимовий час 2024 Україна / фото ua.depositphotos.com

Наслідки переходу на зимовий час

Україна назавжди залишиться в часовому поясі GMT +2. Не всі українці задоволені тим, що постійним часом для країни обрано зимовий. У такій ситуації влітку в східних областях (Донецька, Луганська, частина Запорізької та Харківської) світатиме о 3-й годині ночі, а темнітиме о 9-й вечора. А взимку буде дуже рано темніти в західних областях.

Ще один мінус переведення – збільшення різниці з Європою. Якщо залишити зимовий час, то час із сусідніми країнами відрізнятиметься на 2 години.

Також постійний зимовий час не дуже вигідний для економіки. Підприємства починають і закінчують роботу пізніше, а працівники часто повертаються додому в темний час доби. Усе це призводить до загального зниження продуктивності.


Копіювати

Залишити відповідь