Україна вела таємні переговори з росією у 2022 році — Умєров

Політика

Між Україною та росією відбулися таємні переговори після початку повномасштабної війни. Вони, зокрема, стосувалися зернової угоди.

Про це в інтерв’ю The Washington Post розповів міністр оборони України Рустем Умєров.

За словами Умєрова, в результаті переговорів сторони досягли згоди щодо гуманітарного коридору. Це дозволило вивезти з окупованих росією українських територій близько 400 тисяч людей.

Також у результаті такого непрямого діалогу Україна та росія погодили обмін військовополоненими, політв’язнями та пораненими солдатами.

При цьому, як розповів міністр оборони України, підсумком таких переговорів стала і зернова угода, яка дозволила експортувати українське зерно Чорним морем і згодом була порушена росією.Умєров запевнив, що США завжди були в курсі цих контактів, оскільки Україна постійно проводила консультації по усіх напрямках.

Нагадаємо, що Франція підтримала план перемоги України у війні з Росією. Париж готовий продовжувати допомагати Україні.

Раніше ми писали, що Україна найближчими місяцями отримає від Франції літаки Mirage 2000. Перші борти будуть надані вже на початку 2025 року.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва у суботу, 19 жовтня. Це його перший візит до України на цій посаді.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь