Україна вперше долучилася до навчань НАТО з протидії безпілотникам

Політика, Світ

У Нідерландах на навчаннях під егідою НАТО, де випробовують системи протидії безпілотникам, уперше взяли участь представники України.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

«Україна вперше приєдналася до навчань НАТО з боротьби з безпілотниками», – йдеться у повідомленні.

У щорічних навчаннях з технічної сумісності систем протидії безпілотним літальним апаратам (C-UAS TIE) взяли участь понад 450 представників 19 країн НАТО та трьох держав партнерів. Вони зібралися в Нідерландах з 10 по 20 вересня, щоб перевірити спроможність систем боротьби з безпілотниками безперешкодно працювати разом.

«Україна вперше взяла участь разом з представниками приватного сектору та наукової спільноти», – зазначають у пресслужбі Альянсу.«Було випробувано понад 60 систем та технологій протидії безпілотникам, таких як датчики, системи наведення безпілотників на безпілотники, глушилки та кіберперехоплювачі, в реальних умовах», – повідомили в Альянсі.

Участь нашої країни в навчаннях є частиною Дорожньої карти інноваційного співробітництва Україна – НАТО, схваленої на Вашингтонському саміті Альянсу. Зазначається, що такі навчання, як C-UAS TIE, надають унікальну можливість спільно вирішувати нагальні проблеми, серед яких автономність та оперативна сумісність безпілотних літальних апаратів, а також вивчати український бойовий досвід у протидії малим БПЛА.

Нагадаємо, Україна отримає 10 мільйонів євро від Литви на закупівлю українських ракет-дронів Паляниця.

Раніше ми писали, що Іспанія передала Україні повну батарею протиповітряної оборони HAWK, яка включає шість пускових установок.

Також нагадаємо, що Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України, який складе 250 мільйонів доларів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь