Україна вступить в НАТО в кордонах 1991 року, – Стефанішина

Політика

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що Україна приєднається до Північноатлантичного альянсу як суверенна, незалежна країна та в межах кордону 1991 року. Інші варіанти не обговорювалися.

Про це віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина сказала в інтерв’ю РБК-Україна.

Віцепрем’єрку попросили відповісти на питання щодо входження в НАТО «частинами». Маються на увазі території, які контролює Україна де-факто.

«Я не вважаю, що Україна має пропонувати зараз якісь рішення до того, як союзники не запропонували українське членство в Альянсу», – сказала Стефанішина.

Україна буде чути всіх союзників, вести перемовини з кожною з 32 держав-членів НАТО, зазначила вона.«Ми не будемо ніколи ставити питання стосовно певних обмежень чи перерозподілу у питанні членства в НАТО. Є Україна в межах кордонів 1991 року, суверенна, незалежна країна, яка приєднується до НАТО», – сказала віцепрем’єрка.

Стефанішина пояснила, що Київ буде спілкуватись з усіма на етапі, коли мова буде про ратифікацію рішення про признання України до НАТО. Цей процес буде відкритий, публічний.

«Але на даному етапі між Україною і союзниками не створено жодного формату, де такі дискусії можуть мати місце», – додала вона.

Абсолютна більшість українців не готові виконувати вимоги росії задля завершення війни, свідчать дані опитування.

Президент Чехії Петр Павел вважає, що вступ України до НАТО не повинен залежати від того, чи контролює Київ всю територію.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь