Україна виходить на значні обсяги виробництва броньованої техніки та артсистем, – Шмигаль

Політика

Україна виходить на значні обсяги виробництва артилерійських систем, а також броньованої техніки.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду.

«Продовжуємо реалізацію власної ракетної програми, виходимо на значні обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки. Налагоджуємо спільні виробництва з партнерами, а також залучаємо кошти партнерів для купівлі української зброї для України. Кожен вчасно відправлений на фронт снаряд, кожен дрон, кожна одиниця артилерії – це зростання сили та міці наших воїнів, це збереження їхніх життів», – сказав Шмигаль.

Він додав, що важливий аспект – це викорінення бюрократичної тяганини завдяки цифровізації, та нагадав, що запрацювали застосунки «Армія+» та «Резерв+», а незабаром запрацює «Ветеран+».

«Одночасно з цим реалізуємо нову ветеранську політику. Це нові послуги та цифрові сервіси для ветеранів, максимальне спрощення процедур. Це підтримка ветеранського бізнесу і створення умов для навчання нових професій з подальшим працевлаштуванням. Це лікування та реабілітація. Ставка на сучасні реабілітаційні центри, що працюватимуть за найкращими світовими стандартами. Це вшанування подвигу українських військових. На всіх рівнях, у всіх містах і селах, у кожному куточку нашої держави», – додав глава уряду.Раніше у Міноборони повідомили, що Україна готова ділитися досвідом використання зброї з американськими компаніями для покращення її характеристик.

А президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США відвідав завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія. На підприємстві буде збільшено виробництво снарядів для України для артилерії калібру 155-мм.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь