Україна висловила занепокоєння з приводу наземної операції Ізраїлю у Лівані

Політика

Україна висловила свою позицію відносно наземної операції Ізраїлю на території Лівану. В Міністерстві закордонних справ закликали обидві сторони утриматися від масштабної війни.

Про це повідомляється на сайті зовнішньо-політичного відомства.

«В Україні з тривогою стежать за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану. Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання «Хезболла», Україна закликає сторони протистояння до максимальної стриманості, аби запобігти переростанню конфлікту у масштабну регіональну війну», – сказано у заяви МЗС.

Особливе занепокоєння у офіційного Києва викликає зростання у Лівані кількості біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені останніми днями залишити свої домівки у зв’язку з триваючим військовим конфліктом.

«Необхідно якнайскоріше покласти край насильству в регіоні. Мирний та процвітаючий Ліван є запорукою стабільності усіх країн Близького Сходу», – сказано у заяви МЗС.

Нагадаємо, що Об’єднані Арабські Емірати оголосили про виділення $100 млн допомоги Лівану на фоні початку наземної операції Ізраїлю проти Хезболли на півдні країни.30 вересня, західні ЗМІ писали, що Ізраїль може розпочати операцію на території Лівану в рамках війни з терористичним угрупованням «Хезболла».

Раніше президент США Джо Байден заявив, що поговорить з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху найближчим часом, оскільки напруженість на Близькому Сході зростає після ліквідації Ізраїлем ватажка «Хезболли» Хасана Насралли.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь