Україна взяла п’яту медаль на Паралімпіаді-2024

Політика

Українець Владислав Білий завоював срібну медаль у метанні списа у класі F38 на Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Як йшлося у трансляції змагань, Білий виконав кидок на 52,86 м. Перше місце посів представник Колумбії Хосе Лемос, а бронзову нагороду виборов китайський спортсмен Ань Дунцюань.

Ще один українець – Олександр Дорошенко – також міг опинитися серед призерів, однак до бронзової медалі йому не вистачило 12 см.

Таким чином Україна завоювала вже 5 нагороду на цих змаганнях. Першого дня українські параатлети вибороли 2 срібні та 2 бронзові медалі.

Раніше паралімпійська збірна України оголосила список спортсменів, які представлятимуть країну на змаганнях у Парижі.Також ми писали, що на Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійдуть майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Підготовка України до Олімпійських ігор 2028 року в Лос-Анджелесі (США) вже розпочалася, заявив президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт.

Напередодні та під час Олімпійських ігор агентство кібербезпеки Франції було зафіксувало понад 140 кібератак, але жодна з них не призвела до зриву змагань.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь