Україна взяла ще одне золото в останній день Паралімпіади-2024

Політика

Українські спортсмени здобули золоту та срібну медалі у веслуванні на байдарках і каное в останній день Паралімпіаді-2024 у Парижі..

Про це йдеться у результатах змагань.

Українець Владислав Єпіфанов став чемпіоном на дистанції 200 м (класі VL3) показав час 47.49 секунд. Це новий рекорд Паралімпіади на цій дистанції, і перша золота медаль української збірної у веслуванні на байдарках і каное..

Єпіфанов напряму відібрався до фіналу за результатами кваліфікаційних заїздів. Це перша Паралімпіада у кар’єрі спортсмена і вона стала для нього успішною.

Другу медаль за сьогодні у веслуванні принесла Україні Марина Мажула. Вона виборола «срібло» у заїзді байдарки-одиначки на 200 м (клас KL1).Це друге поспіль срібна медаль Мажули на Паралімпійських іграх.

Україна вже має 81 нагороду на Паралімпійських іграх у Парижі. Українські спортсмени здобули 22 золоті, 27 срібних та 32 бронзові медалі. У медальному заліку Україна поки на сьомому місці.

Нагадаємо, що українська збірна 7 вересня на Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі виборола 5 золотих, 3 срібні та 4 бронзові медалі.

Україна здобула першу медаль Паралімпійських ігор – 2024 у Парижі у веслуванні на байдарках та каное. Її виборов 36-річний Микола Синюк.

Українські спортсмени взяли перше і друге місця у плаванні на 100 метрів вільним стилем у класі S12.

На Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійшли майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь