Україна змогла провести реструктуризацію єврооблігацій: деталі

Політика

Україна оголосила про успішне завершення реструктуризації боргу та погашення 13 серій державних єврооблігацій та гарантованих державою єврооблігацій, випущених Укравтодором.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Власники українських єврооблігацій проголосували за реструктуризацію єврооблігацій наприкінці серпня.

Процес реструктуризації включав обмін 13 серій державних єврооблігацій та однієї серії гарантованих державою єврооблігацій в доларах США на загальну суму близько 20,5 мільярдів доларів США (24 мільярди доларів США з урахуванням відсотків на капітал) на вісім нових серій єврооблігацій номінальною вартістю 15,2 мільярдів доларів США.

В результаті цієї угоди державний та гарантований державою борг України було зменшено приблизно на 9 млрд. доларів США. Це означає зниження номінальної вартості боргу на 37% та зменшення чистої теперішньої вартості боргу приблизно на 60% з першого дня транзакції (за умови застосування ставки дисконтування 14%).Це одне з найбільших списань боргу за всю історію реструктуризації державного боргу України.

Раніше ми писали, що народні депутати схвалили в першому читанні законопроєкт про зміни до державного бюджету на 2024 рік. Бюджетні видатки мають зрости на 500 мільярдів гривень.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон №11396. Документ надає уряду можливість відстрочити виплати за зовнішнім боргом до 1 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь