Україна звернулася до країн, які не приєднались до першого Саміту миру

Політика

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав держави, які не брали участі у першому Саміті миру у Швейцарії, переглянути позицію та долучитися до наступного. Сибіга заявив, що запропонованій Києвом Формулі миру немає альтернатив.

Відповідну заяву він опублікував у своїй сторінці у Twitter (Х).

«Формула миру є єдиним і безальтернативним шляхом до всеосяжного, справедливого та міцного миру. Запрошуємо кожну державу, лідера та організацію, які справді бажають відновлення миру, приєднатися до зусиль з впровадження Формули миру разом із уже сотнею учасників з усього світу», — написав глава зовнішньо-політичного відомства України.

Він додав, що за підсумками історичного Глобального саміту миру 94 учасники вже підписали його комюніке. Поступово йде робота по наповненню двох тем Другого саміту миру:

  • енергетична безпека,
  • продовольча безпека.

«Робота триває. Запрошуємо всіх приєднатися до наших мирних зусиль. Це не «конфлікт» між двома країнами; це загарбницька війна однієї країни проти іншої. Як наголошує Зеленський, вона має завершитися справедливо задля збереження міжнародного миру. Потрібен глобальний дипломатичний фронт, щоб примусити агресора до миру», — зазначив Сибіга.Нагадаємо, що глава МЗС України Андрій Сибіга 13 вересня провів у Києві зустріч із главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом. Вони обговорили шляхи пришвидшення оборонної підтримки України.

Глава Міністерства закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що Литва підтримує всі європейські санкції проти Ірану через його постачання ракет росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь