Україна звернулася до ООН та Червоного Хреста за допомогою цивільним на Курщины

Політика

Міністерство закордонних справ України просить Організацію Об’єднаних Націй та Міжнародний Комітет Червоного Хреста допомогти у задоволенні потреб цивільного населення територій Курської області, які перебувають під контролем українських військ.

Про це йдеться в заяві МЗС.

Там заявили, що Україна «неухильно дотримується» зобов’язань у сфері міжнародного гуманітарного права, зокрема щодо захисту цивільного населення під бойових дій.

Українська армія тим часом проявила високий професіоналізм під час свого наступу, забезпечуючи цивільних у Курській області гуманітарною допомогою, задовольняючи їхні гуманітарні потреби, а також надаючи можливість виїзду з районів бойових дій.

Водночас з огляду на «гуманітарну ситуацію» Україна направила в ООН ноту, у якій просить установу долучитися до заходів гуманітарного реагування на частині Курщини.Крім того, відповідне звернення надійшло й до Міжнародного Комітету Червоного Хреста. МКЧХ, зокрема, просять моніторити дотримання міжнародного гуманітарного права відповідно до Женевської конвенції.

Залишити відповідь