Україні треба дозволити далекобійні удари по цілях в рф, – прем’єр Канади

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Україні слід дозволити наносити удари вглиб росії, незважаючи на погрози Москви, що це втягне Північноатлантичний Альянс у безпосередню війну з рф.

Про це пише агентство The Canadian Press.

На пресконференції в місті Сент-Анн-де-Бельвю в канадській провінції Квебек Трюдо заявив, що Канада “повністю підтримує Україну у використанні далекобійної зброї”, адже це дозволить запобігти російським ударам по лікарнях та дитячих садках.

“(путін. – Ред.) намагається вкрай дестабілізувати міжнародний порядок, заснований на правилах, який захищає всіх нас, не тільки в кожній демократії світу, але й у всіх країнах світу”, – додав Трюдо.

Україна повинна перемогти у боротьбі з російським вторгненням, інакше це заохотить інші великі країни спробувати захопити своїх сусідів, зазначив прем’єр Канади.Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що залякування російського диктатора володимира путіна про втягування НАТО та європейських країн у війну у випадку використання західних далекобійних ракет на російській території не змінить позиції Євросоюзу стосовно підтримки України.

Російський диктатор володимир путін заявив, що удари Збройних сил України по території росії за допомогою далекобійної західної зброї будуть вважатися прямою участю західних країн у війні.

Раніше ми писали, що російський диктатор володимир путін висловив ідею про можливе обмеження експорту урану, титану та нікелю у відповідь на західні санкції.

Також нагадаємо, що російський диктатор володимир путін вимагає, аби його літак супроводжували російські винищувачі під час поїздки до Туреччини.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь