Україні вдалося повернути з окупації дев’ятьох дітей

Політика

Україна змогла повернути з тимчасово окупованих росією територій ще дев’ятьох дітей віком від 13 до 17 років.

Серед повернутих — двоє вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату у Херсонській області, які були депортовані до росії окупаційною владою.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що деякі з дітей мають інвалідність та тяжкі захворювання і до їхнього повернення вони піддавалися численним переміщенням. Завдяки посередництву Катару, діти змогли повернутися до України та наразі отримують необхідну допомогу для реабілітації.

Омбудсмен України Дмитро Лубінець зазначив, що повернуті діти походять не лише з Херсонської, а й з Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Він також розповів про особисті історії дітей: один з хлопців втратив батька, який захищав Україну під час війни, а деякі діти повернулися до рідних, зокрема до бабусі та дідуся, які можуть подарувати їм щасливе дитинство на рідній землі.

Раніше ми писали, що омбудсмен України Дмитро Лубінець заперечив існування угод про обмін дітьми з росією. Він наголосив, що Катар виступає посередником у поверненні незаконно депортованих українських дітей.Також нагадаємо, що Міністерство соціальної політики посилить роботу над поверненням до України дітей-сиріт. Їх довелося евакуювати за кордон на початку повномасштабного вторгнення рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь