Українська компанія вироблятиме вибухівку в Литві

Політика, Світ

Українська компанія побудує в Литві завод із виробництва вибухових речовин нового покоління. Йдеться про RDX (гексоген).

Про це повідомило литовське Міністерство економіки та інновацій. Сторони підписали меморандум про наміри. Очікується, що будівельні роботи розпочнуться наступного року.

«Ми активно розвиваємо співпрацю у сфері оборони з нашим партнером Україною. Новий завод із виробництва вибухових речовин у Литві – чіткий сигнал агресору, що ми не відступимо», – заявила міністерка економіки та інновацій Литви Аушріні Армонайте.

У міністерстві відмовилися розкрити назву української компанії, зазначив литовський суспільний мовник LRT.

«Компанія працює в особливо чутливому секторі, і литовський підрозділ буде працювати під загальною оборонною парасолькою України, але з огляду на війну, що триває в Україні, та стратегічну важливість цієї компанії, назву поки що не будемо розголошувати», – сказали в міністерстві.Як зазначила заступниця міністерки Еріка Курочкіна, останнім часом Литва зробила кроки щодо створення максимально сприятливих умов для підприємств оборонної промисловості, а також щодо залучення іноземних інвесторів у галузь.

За її словами, новий завод із виробництва вибухових речовин є одним із декількох спільних оборонних проєктів, запланованих між Литвою та Україною.

«Литовці та українці також обговорюють розробку безпілотників та інших оборонних технологій», – сказала Курочкіна.

Раніше ми писали, що на європейських збройних підприємствах спостерігається нестача вибухових речовин, що ускладнює зусилля Європи з виробництва снарядів для України.

Німецький збройовий концерн Rheinmetall виграв велике замовлення на 155-мм артилерійські боєприпаси для України; замовник – неназвана країна НАТО.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь