Українські та польські правоохоронці ліквідували потужне наркоугруповання

Політика

Українські правоохоронці разом із Європолом та Департаментом боротьби з організованою наркозлочинністю Центрального бюро розслідувань поліції Польщі за силової підтримки Бюро антитерористичних операцій поліції «BOA» викрили незаконну діяльність потуєного наркоугруповання.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Була проведена масштабна спецоперацію, в результаті якої ліквідували місця виробництва наркотичних засобів та психотропів.

У нарколабораторіях на територіях України та Польщі виробляли метадон у кристалічній формі, синтетичні катинони – мефедрон і Альфа-ПВП. У межах розслідування провели обшуки на 38 об’єктах, де виробляли або зберігали наркотичні речовини, прекурсори, хімічні речовини та обладнання для виробництва.

Вилучили:

  • 195 кг метадону в кристалічній формі, що за медичними оцінками дорівнює 4 мільйонам смертельних доз,
  • 153 кг Альфа-PVP,
  • понад 430 л реакційних сумішей,
  • 2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 600 млн грн.

Зокрема, українські правоохоронці повідомили про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах пʼятьом особам (ч. 3 ст. 307 КК України).

Нагадаємо, що СБУ та Нацполіція знешкодили наркосиндикат, який займався виробництвом та збутом гуртових партій важких наркотиків і психотропів.

Раніше ми писали, що в Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну.

Також нагадаємо, що у чорноморському порту Бургас болгарські митники вилучили близько 436 кілограмів героїну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь