Українські військові назвали втрати росіян з початку операції на Курщині

Політика

Українські бійці назвали втрати окупантів у Курській області. Зокрема, ЗСУ взяли в полон понад 700 росіян.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, з початку Курської операції рф втратила 17819 військових, серед них:

  • безповоротні – 6 662;
  • санітарні – 10 446;
  • полонені – 711.

Крім того, ЗСУ знищили 45 танків, 256 ББМ, 565 одиниць автомобільної техніки, 99 артсистем, 5 РСЗВ.

Українські військові вже кілька місяців ведуть наступ у Курській області. Ще наприкінці серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав, що ЗСУ контролюють 100 населених пунктів і взяли в полон майже 600 військових рф.

У Міноборони Британії констатували, що російська армія в серпні втрачала вбитими та пораненими понад 1 тисячу людей на день. Це пов’язано з тиском на Покровському напрямку та наступом ЗСУ в Курській області.

Крім того, нещодавно Сирський з’їздив на Курський напрямок фронту. Там було ухвалено низку рішень, щоб рф не змогла перехопити ініціативу.

Українські десантники оприлюднили відео зі знищеною ворожою технікою у Курській області росії на так званій «дорозі смерті» – шлях встелений знищеною ворожою технікою.

У російській армії продовжуються бунти. Нещодавно командири розстріляли підрозділ штурмовиків, які відмовилися йти на завдання на фронті.

Також нагадаємо, що Північна Корея відправила до росії своїх військових, замаскованих під бурят і якутів, щоб допомогти Кремлю відбити Курську область. Це мрже стати першим іноземним втручанням у війну з початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь