Український F-16 розбився під час відбиття російської атаки, пілот загинув, – ЗМІ

Політика

Один із перших переданих Україні винищувачів F-16 розбився під час відбиття російської ракетної атаки 26 серпня.

Про це написало видання The Wall Street Journal із посиланням на американського чиновника. ЗА цією інформацією, причиною аварії могла бути помилка пілота.

А як повідомило CNN джерело в Збройних силах України, під час аварії винищувача F-16 американського виробництва загинув український пілот. У ЗСУ не вважають причиною інциденту його помилку, додало джерело. За цією інформацією, загиблий – пілот Олексій Месь, відомий за позивним «Мунфіш», він був похований у четвер.

Джерело додало, що катастрофа розслідується, і для участі в розслідуванні будуть запрошені міжнародні експерти.

Також мер Луцька повідомляв, що 26 серпня під час бойового завдання загинув лучанин – льотчик, підполковник Месь Олексій Сергійович, 20 жовтня 1993 року народження. Згодом він виправив пост, прибравши згадку про загибель Меся.

Олексій «Mунфіш» Месь та Андрій «Джус» Пильщиков активно просували на Заході передання F-16 для України.

Нагадаємо, Зеленський розповів про перше бойове застосування F-16 – вони 26 серпня брали участь у відбитті масованого російського ракетно-дронового удару.

Раніше президент України Володимир Зеленський виклав у себе у телеграмі ще фотографії винищувачів F-16, які вже стали на озброєння ЗСУ.

А пресслужба НАТО показала відеоролик, на якому показано навчання українських пілотів на винищувачах F-16, перші з яких вже працюють в українському небі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь