Український Оскарівський Комітет визначив чотири фільми-учасники національного відбору

Політика

Український Оскарівський Комітет завершив приймання заявок для участі фільмів у відборі на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України. Про це повідомила пресслужба комітету.

Цього року в національному відборі участь братимуть 4 фільми:

  • «Будинок «Слово». Нескінчений роман», реж. Тарас Томенко
  • «Ля Палісіада», реж. Філіп Сотниченко
  • «Ми були рекрутами», реж. Любомир Левицький
  • «Мирні люди», реж. Оксана Карпович

Тепер Український Оскарівський Комітет має перевірити ці фільми на відповідність вимогам Американської академії. Після цього він проведе засідання, на якому визначить стрічку-кандидата. Засідання заплановано на 9 вересня.
Нагадаємо, що фільм «Дюна: Частина друга» за 11 днів прокату зібрав $367,5 млн, це майже стільки, скільки склав увесь бокс-офіс оригінальної стрічки «Дюна» за весь час.Голлівудські зірки, зокрема Джуліанна Мур, Джейн Фонда та Емма Томпсон, а також онук «батька атомної бомби» Роберта Оппенгеймера закликали світових лідерів роззброїтися.

Раніше ми писали, що науково-фантастичний фільм Дені Вільнева «Дюна. Частина друга» знімали за допомогою об’єктивів українського виробництва IronGlass.

Також нагадаємо, що переможцем першого в Україні національного фестивалю документального кіно Cinema for Victory, на якому представили фільми, зняті під час війни, стала стрічка Алана Бадоєва «Довга доба».

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь