Українці почали сумлінніше сплачувати аліменти, щоб не потрапити в армію

Політика

У 2024 році українці почали на 30% відповідальніше ставитися до сплати аліментів через загрозу втратити відстрочку від мобілізації.

Про це в етері телемарафону повідомив керівник Центрального управління Мін’юсту Кирило Міненко.

Міненко зазначив, що якщо у батька є троє неповнолітніх дітей, він має право на відстрочку від мобілізації, але за умови, що він їх утримує або справно сплачує аліменти.

«Якщо заборгованість по аліментах перевищує три місяці, то фактично вважається, що батько не утримує своїх дітей належним чином, і в такому разі він може бути позбавлений відстрочки від мобілізації», – пояснив Міненко.

Він додав, що такі державні механізми спонукають громадян України більш справно сплачувати аліменти.З початку повномасштабного вторгнення спостерігалася протилежна картина – кількість боржників по аліментах в Україні зросла на 14%.

У судовому порядку з українських боржників примусово стягнули 25,2 млрд грн у 2023 році й це рекорд за останні п’ять років.

Раніше ми писали, що українці накопичили 1,4 млн нових боргів від початку повномасштабної війни.

Також нагадаємо, що Нацбанк України схвалив нові нормативно-правові акти щодо Кредитного реєстру НБУ, зокрема, розширив коло учасників цього реєстру, а також знизив розмір порогового значення боргу для надання інформації з реєстру.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь