Українці відповіли, чи переїхали б вони до США чи ЄС у разі отримання громадянства

Політика

Київський міжнародний інститут соціології запитав українців, чи переїхали б вони жити у США чи будь-яку країну Європи, якби їм надали громадянство.

79% опитаних заявили, що попри все залишились би в Україні.

Соціологи поставили запитання: «Чи переїхали б жити до США або ЄС, якби без умов отримали громадянство?».

Зараз, у 2024 році, 79% українців твердо заявили, що залишились би вдома. 19% сказали, що переїхали б в іншу країну.

На початку повномасштабного вторгнення 91% українців заявляли, що попри все залишаться в Україні, і лише 7% виявляли бажання виїхати за кордон, щоб побудувати життя в США або Європі.

У 2020 році був найбільший відсоток охочих переїхати в іншу країну – 28%. Про рішення залишитися в Україні заявляли 69%. У 2020 році майже 46% українців віком 18-29 років прагнули виїхати за кордон. До вересня 2022 року цей показник знизився до 13%, а до вересня 2024 року зріс до 26%.

Соціологи з’ясували, що сьогодні 74% молодих українців все ж хочуть залишитися в країні. Схожа тенденція спостерігається й серед осіб віком 30-44 роки, де 75% також не планують виїжджати з України.

Більшість чоловіків (70%) не бажають покидати Україну, і лише 27% хочуть виїхати. Серед жінок 80% не планують виїжджати, а 18% мають намір переїхати.

Як наголошує КМІС, ці дані наводяться для обох статей, щоб показати, що бажання чоловіків виїхати не можна пов’язувати лише з мобілізацією. Наприклад, у 2020 році також більше чоловіків, ніж жінок, хотіли емігрувати. Однак навіть за можливості більшість чоловіків мобілізаційного віку залишаються в Україні.

Нове опитування показало, що 88% українців позитивно ставляться до перейменування міст, вулиць чи площ на честь загиблих воїнів, військових та ветеранів.

Більше половини українців підтримують ідею створення міжнародних тимчасових адміністрацій на звільнених територіях Криму і Донбасу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь