Україну атакує сильний шторм: налетить вітер, дощ і різке похолодання

Події України, Суспільство

Україну атакує сильний шторм: налетить вітер, дощ і різке похолодання

У багатьох областях України синоптики оголосили штормове попередження.

Погода в Україні 29 вересня буде місцями штормовою. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У західних та Житомирській областях синоптики прогнозують сильні пориви вітру – 15-20 м/с. Там оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності. У Карпатах через сильний дощ оголошено ІІ рівень небезпечності.

Синоптик Наталка Діденко попереджає про те, що в Україні вже закінчується “бабине літо”. В регіони вриваються дощі і знижується температура повітря. 29-го вересня опади посиляться і можуть бути справжні зливи. Температура повітря вдень знизиться до 12-15 градусів тепла, а вночі – до 4-9 градусів тепла. Сильне похолодання прийде навіть у Київ вже 2 жовтня.

Погода 29 вересня
В Україні 29 вересня буде мінлива хмарність. У цей день синоптики прогнозують дощі у західних, Житомирській, Волинській та Хмельницькій областях. Вітер в цей день буде південно-східний з переходом у північний зі швидкістю 7-12 м/с. У багатьох областях очікуються сильні пориви вітру – 15-20 м/с.

“В західних та Житомирській областях хмарно, значні (у Волинській, Хмельницькій та Житомирській областях помірні, місцями значні) дощі, зниження температури впродовж доби до 9-14°; в Карпатах сильний дощ, температура впродовж доби 4-9° тепла… На решті території країни мінлива хмарність, без опадів, лише у Київській та Вінницькій областях вдень місцями короткочасний дощ; температура вночі 11-16°, вдень 19- 24°, у південній частині до 27°”, – йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі
Facebook




Джерело

Залишити відповідь