Умєров анонсував збільшення виробництва дронів, далекобійної зброї та балістики

Політика

У 2025 році Україна планує збільшити виробництво вітчизняної зброї. Зокрема, йдеться про дрони, далекобійні та балістичні ракети.

Про це на форумі DFNC2 заявив міністр оборони Рустем Умєров.

“Ми вже інвестували $4 млрд у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет — розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами”, – сказав він.

Наразі Міністерство оборони активно залучає для створення спільних підприємств у сфері оборони іноземних партнерів. Важливою частиною цієї співпраці стане підписання довгострокових контрактів на виробництво, постачання та обслуговування зброї, щоб забезпечити українську армію на тривалий час, зазначив міністр.

Україна виходить на значні обсяги виробництва артилерійських систем, а також броньованої техніки, повідомив раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль.Також у Міноборони повідомили, що Україна готова ділитися досвідом використання зброї з американськими компаніями для покращення її характеристик.

А президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США відвідав завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія. На підприємстві буде збільшено виробництво снарядів для України для артилерії калібру 155-мм.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь