Умєров на зустрічі міністрів оборони G7 закликав інвестувати в український ОПК

Політика

Міністр оборони Рустем Умєров під час засіданні G7 на рівні міністрів оборони в Неаполі запропонував партнерам інвестувати в український оборонно-промисловий комплекс.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

«Оборона зараз – найважливіший пріоритет і для нас, і для наших ключових партнерів. Уперше за 51 рік міністри оборони «Великої сімки» зібралися разом для обговорення безпеки у світі. Вдячний міністру оборони Італії за запрошення України. Це потужний сигнал для нас», – зазначив Умієров.

Він подякував партнерам за підтримку України та її військових, які сміливо протистоять російській агресії.

«Говорили про розвиток оборонної промисловості України, Європи та світу. Запропонував партнерам інвестувати в наш ОПК. Відкриття виробництв в Україні пришвидшить постачання зброї та боєприпасів», – підкреслив Умєров.

Міністр поінформував про ситуацію на фронті та представив План перемоги президента. Він також закликав прискорити постачання обіцяної допомоги, що є критично важливим для захисту цивільних та військових. Також Умєров наголосив на необхідності активної участі союзників у навчанні українських бригад та укомплектуванні сучасною зброєю.

«Автократії не бояться ескалації, тому наші рішення мають бути сміливими. Єдність робить нас сильнішими», – підсумував Умєров.Нагадаємо, що США більше не заперечують проти запрошення України до НАТО. Зміна позиції Штатів надалі може вплинути й на думку Берліну.

представники НАТО готуються до того, що роль Сполучених Штатів у підтримці Альянсу, особливо в контексті допомоги Україні, може зменшитися, зокрема після виборів президента США.

Раніше ми писали, що українські далекобійні безпілотники виявилися ефективним і точним озброєнням, зазначив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу.

Також нагадаємо, що країни НАТО оголосили про плани зі створення мережі супутникового зв’язку військового рівня для Арктики, спрямованої на зміцнення оборони від агресії росії на півночі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь