Умєров провів телефонну розмову з мііністром оборони США: що обговорили

Політика

Міністри оборони США та України Ллойд Остін і Рустем Умєров провели телефонну розмову. Вони обговорили динаміку бойових дій в Україні та пріоритети безпекової допомоги.

Про це повідомив прессекретар Міноборони США Пет Райдер на брифінгу 17 вересня.

Речник Пентагону зазначив, що Умєров представив Остіну оновлену інформацію про операції та потреби України в засобах.

Крім того, очільники оборонних відомств обговорили успішне 24-те засідання Контактної групи з питань оборони України, яке пройшло 6 вересня на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

«Остін підтвердив прихильність США до роботи з союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну інструментами, необхідними для перемоги в боротьбі з російською агресією», – сказав Пет Райдер.Він додав, що чиновники двох країн пообіцяли підтримувати тісні контакти.

Раніше глава МЗС України Андрій Сибіга уперше провів розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом після призначення на посаду.

Також новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів перші телефонні переговори після призначення на посаду, яке затвердили напередодні.

Міністерство закордонних справ України продовжить працювати на зміцнення оборони, просувати Формулу миру і забезпечувати відповідальність за злочини росії та майбутнє України в Євросоюзі і НАТО, повідомив новопризначений глава МЗС Андрій Сибіга.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь