Умєров розкрив подробиці української ракетної програми

Політика

Україна має ракетну програму, розраховану на три роки. Але вона потребує фінансування від партнерів.

Про це в інтерв’ю виданню Лівий берег повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Відповідаючи на запитання про стан української ракетної програми, очільник оборонного відомства заявив, що до цього вона управлялася Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості. З 2024 року Міноборони взяло її на себе.

«Ми перевели з Головного управління розвідки генерала Клочка, з яким зробили аудит, перевірили, що де потрібно. Скільки ПЗРК, наприклад, «Градів», «Ураганів», «Смерчів». Переглянули авіакомпоненти, скільки дальніх ракет потрібно. Вивірили усе. Цифри знаємо. І визначаємо, скільки і як будемо фінансувати», – розповів Умєров.

Він додав, що ракетна програма розрахована на три роки. І зараз Україна почала перемовини з партнерами, щоб залучити пряме фінансування.За словами міністра, ракети – складне питання, але «ми його подужали».

«Ми юзаємо ці ракети. І хочемо своє локальне виробництво збільшити, тому що нам завжди потрібні будуть ракети для стримування і відсічі. Відповідно, ми інвестуємо в неї та партнерів просимо інвестувати. Це ракети й дрони на дальні, середні й маленькі відстані», – наголосив Умєров.

Нагадаємо, 27 серпня Зеленський повідомив про успішне випробування першої вітчизняної балістичної ракети.

У 2023 році Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора «Укроборонпрому». ЗМІ писали, що за провал ракетної програми – президенту було обіцяно, що в травні 2023 року українські ракети «Сапсан» почнуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території рф, але цього не сталося.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь