Unilever повністю вийшла з російського ринку

Політика, Світ

Британська компанія Unilever 10 жовтня оголосила про повний вихід з російського ринку, завершивши продаж своєї дочірньої компанії в росії.

Про це повідомив генеральний директор компанії Хайн Шумахер.

Unilever продала свій російський бізнес, включаючи чотири фабрики в країні, російському виробнику парфумерії, косметики та товарів для дому Arnest Group. До угоди також входив бізнес Unilever у Білорусі.

Шумахер зазначив, що підготовка до продажу тривала понад рік і була складною через необхідність відокремлення ІТ-платформ, ланцюгів поставок та адаптації брендів до кирилиці. Завершення угоди означає повний вихід Unilever з росії.

До портфоліо брендів компанії належать понад 400 відомих марок, зокрема Domestos, Axe, Rexona, Dove, Lipton, CIF та інші.Раніше ми писали, що холдинг споживчих та побутових товарів Unilever, який працює в росії з 1991 року, отримав дозвіл від урядової комісії рф на вихід з російського ринку.

Також нагадаємо, що західні компанії не хочуть продавати бізнес у росії з дисконтом в 90%, а деякі «більше не відчувають, що змушені йти з країни».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь