Уряд допускає можливість збільшення обсягів бронювання працівників від мобілізації, – Шмигаль

Політика

Кабінет міністрів допускає варіант збільшення обсягів бронювання працівників різних сфер від мобілізації. Наразі мають бронювання понад 900 тисяч людей у бізнесі.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму Ялтинської європейської стратегії.

«Ми працюємо лише в координації з нашими військовими. Мобілізація сьогодні – це пріоритет, це виживання. Українці, український бізнес глибоко це розуміє і ми розуміємо, що дотримання балансу вимагає певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом. Ми пообіцяли, що вже найближчим часом ми оновимо цей продукт бронювання для бізнесу. Важливим принципом при цьому оновленні є принцип воюй або працюй. У воюючій країні немає немає іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення повинна безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій», – сказав Шмигаль.

Цей принцип є критично важливим для виживання та перемоги, зазначив він.

«У нас сьогодні понад 900 тис. людей у бізнесі заброньовано. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих у бізнесі, але за умови, щоб була дотримана повністю математика мобілізації», – додав Шмигаль.Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що систему бронювання змінять вже найближчим часом. Тепер будуть встановлені «червоні» лінії, просто відкупитися від мобілізації буде неможливо.

Нещодавно парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт, що передбачає звільнення від мобілізації чоловіків віком до 25 років, яких визнали обмежено придатними.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь