Уряд дозволив Держспецзв’язку купувати безпілотні системи та засоби РЕБ

Політика

Кабінет міністрів дав Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України дозвіл здійснювати закупівлі безпілотних систем, боєприпасів до них та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) тактичного рівня.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Рішення було прийняте 3 вересня. Воно вносить зміни до положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Передбачено, що Адміністрація Держспецзв’язку має право здійснювати закупівлі безпілотних систем, засобів радіоелектронної боротьби тактичного рівня, боєприпасів (які використовуються з безпілотними системами) та їхніх складових частин для потреб Держспецзв’язку, Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Національної поліції, а також для потреб інших складових сил безпеки і сил оборони в період воєнного стану.

Крім того, народні депутати схвалили в першому читанні законопроєкт про зміни до державного бюджету на 2024 рік. Бюджетні видатки мають зрости на 500 мільярдів гривень.Комітет з питань бюджету рекомендував схвалити в цілому доопрацьований законопроєкт №11417, який передбачає збільшення видатків бюджету на оборону на 500 млрд гривень.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь