Уряд Японії на чолі з Фуміо Кісідою пішов у відставку в повному складі

Політика, Світ

Уряд Японії на чолі з Фуміо Кісідою пішов у відставку у повному складі перед створенням нового кабінету, який сформує наступний прем’єр Сігер Ісіба.

Про це повідомив суспільний мовник Японії.

Адміністрація Кісіди, яка взяла на себе керівництво кабінетом міністрів в жовтні 2021 року та закінчила свої повноваження приблизно через три роки. Замінить Кісіду на цій посаді новообраний лідер Ліберально-демократичної партії 67-річний Сігер Ісіба.

Пізніше парламент збереться на позачергову сесію, в ході якої Ісібу офіційно оберуть прем’єр-міністром. Ця політична сила разом зі своїм партнером по коаліції партією «Комейто» має в своєму розпорядженні більшість в обох палатах законодавчого органу.

Сьогодні він ж має сформувати новий кабінет міністрів. При цьому термін повноважень нинішнього складу нижньої палати парламенту спливає у жовтні 2025 року.Ввечері Ісіба проведе брифінг після свого призначення прем’єр-міністром і викладе свої думки щодо таких питань, як цілі Кабміну і майбутнє управління урядом, перш ніж провести своє перше засідання кабінету міністрів.

Нагадаємо, новий лідер правлячої Ліберально-демократичної партії Японії, Сіґеру Ісіба, оголосив про плани проведення дострокових виборів на 27 жовтня, лише через три дні після свого обрання.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь