Уряд затвердив план протидії корупції в МСЕК

Політика

Пенсійних виплат прокурорам і іншим посадовцям перевірять правоохоронці.

Кабінет міністрів на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони і президента затвердив план протидії корупційним і іншим правопорушенням серед медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

Три наступні місяці спеціально створена група перевірятиме рішення, які ухвалювали МСЕК. А наступного місяця МОЗ і Мінцифри представлять рішення щодо цифровізації проходження всі етапів комісії, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Пенсійний фонд разом з ДБР, Нацполіцією та СБУ проведуть “швидкий аудит” всіх пенсійних виплат по інвалідності прокурорам та іншим посадовцям державних органів. МОЗ та Мінсоцполітики мають невідкладно винести на Уряд законопроєкти щодо комплексної реформи МСЕК.

«У цьому плані дуже чітко прописані строки і відповідальні за його виконання. Це питання має бути серед пріоритетних для всіх міністерств та особисто міністрів. За результатами виконання рішень Президента та РНБО будуть відповідні висновки», – сказав Шмигаль.Нагадаємо, що працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації військовозобов’язаними.

перші результати службового розслідування Офісу генпрокурора показали, що у Хмельницькій і Черкаській областях найбільший відсоток прокурорів, які отримали групи інвалідності.

Раніш ми повідомляли, що 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів, знайшли мільйони готівки та інші цінності.

Згодом журналісти з’ясували, що 49 прокурорів Хмельницької області виявилися інвалідами 2 групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – за рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи, який є сином Тетяни Крупи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь