В Білому домі прокоментували скандал навколо візиту Зеленського до Пенсильванії

Політика, Світ

Президент України відвідав штат Пенсильванія у супроводі сенатора-демократа, і республіканці зчинили ґвалт, мовляв це втручання у вибори. Але перед цим Зеленський відвідав штат Юта з губернатором-республіканцем, і тоді ніхто не протестував.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

«Отже, дозвольте мені просто пояснити, тому що я знаю, що про це вже багато говорили. Отже, українці відвідають підприємство, на якому працюють американські робітники, які, як ви знаєте, виробляють критично важливу продукцію, що використовується українськими військовими щодня на передовій на лінії свободи. Через те, що це має центральне значення – їхнє – для подальшого існування їхньої країни, ця ідея прийшла від українців, а не від нас», – наголосила Жан-П’єр.

Вона підкреслила, що після того, як Україна звернулась до Білого дому з цим проханням, Офіс оборони зробив те, що робив роками. А саме з’ясував, як забезпечити транспортування іноземних лідерів, які подорожують територією США, що часто трапляється, коли вони приїжджають до США.

«І весь світ знає, що це той, кого путін бажає вбити. Він дав дуже чітко зрозуміти, коли мова йде про президента Зеленського», – зауважила вона.Водночас речник згадала, що лише два місяці тому президент Зеленський відвідав Юту і провів захід з губернатором-республіканцем. Жан-П’єр підкреслила, що це був дуже схожий захід.

«І республіканські чиновники були присутні на цьому заході в Юті, і не було жодної вимоги, жодної – жодної – жодної вимоги щодо розслідування, коли це сталося пару місяців тому в Юті. Отже, це був звичайний бізнес, як завжди, для українського запиту під час війни, під час воєнного часу, і тому я – я б закликав – ми б закликали республіканців у Палаті представників відмовитися від цього – від цього політичного трюку», – підсумувала речник.

Нагадаємо, спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон надіслав листа Президенту України Володимиру Зеленському з вимогою звільнити посла у Вашингтоні Оксану Маркарову через відвідування фабрики боєприпасів у Пенсільванії. Мовляв, це був пропагандистський захід на допомогу демократам. Трамп після цього скасував свою зустріч із Зеленським.

Про заплановану зустріч Зеленського з Трампом повідомили 19 вересня в Офісі президента. Зеленський сказав, що хоче зрозуміти позицію експрезидента щодо закінчення війни.

Вчора Трамп, реагуючи на приїзд Зеленського до Нью-Йорка, назвав його «найкращим продавцем в історії», бо нібито після кожного візиту до США президент України повертається «з 60 мільярдами доларів».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь