В «Енергоатомі» відреагували на новину щодо аварії на Південноукраїнській АЕС

Політика

Сьогодні, 4 вересня, вранці повідомлялося, що на Південноукраїнській АЕС сталася аварія. В «Енергоатомі» назвали цю інформацію недостовірною.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Насправді у роботі одного із енергоблоків Південноукраїнської АЕС фахівці виявили зауваження, після чого він був розвантажений, пояснили в «Енегоатомі» .

«Зауваження буде усунене після того, як фахівці «Укренерго» відновлять пошкодженні лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії», – йдеться у заяві компанії.

Ця подія не пов’язана із проведенням ремонтної кампанії на станції. Складна ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури «Укренерго» та супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням від мережі.В «Енергоатомі» закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Про аварію на станції повідомив у Facebook директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, посилаючись на два незалежні джерела.

За їх інформацією, нібито через зниження потужності енергоблоку на 600 МВт виникли дві незаплановані черги відключень, які були організовані «Укренерго».

Харченко заявив, що цей блок можливо відправили б на ремонт вже наступного тижня, проте інформація про аварію була спростована в «Енергоатомі».

Сьогодні, 4 вересня, на Південноукраїнській атомній електростанції в Миколаївській області зафіксували зниження потужності внаслідок російських ударів по енергосистемі.

У ніч проти 4 вересня росія атакувала Україну балістичними, крилатими ракетами та ударними дронами. Загалом було збито 29 повітряних цілей.

Зранку, 4 вересня, у Львові та Рівному чули звуки вибухів. Військові попереджали про ракети.

У Львові під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів. Пошкоджені житлові будинки. Попередньо було відомо про 19 травмованих. Дві людини загинули.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь