В Іраку обстріляли ракетами військову базу США – Reuters

Політика, Світ

Невідомі атакували щонайменше двома ракетами «Катюша» американську військову базу в районі міжнародного аеропорту Багдада.

Про це повідомляє Reuters.

Два іракських військових чиновники рано вранці у вівторок, 1 жовтня, зазначили агентству, що ракети були перехоплені засобами протиповітряної оборони.

Джерела у силових структурах повідомили, що згідно з попереднім розслідуванням, були випущені три ракети. Одна впала біля будівель, де розміщені іракські контртерористичні сили, спричинивши пошкодження і загоряння деяких транспортних засобів, але обійшлося без жертв.

В Іраку дислокується 2500 американських військових і водночас діють збройні угруповання, пов’язані з силами безпеки Ірану. З початком війни у Секторі Газа восени 2023 року, пов’язані з Іраном збройні угруповання в Іраку неодноразово нападали на американські війська.28 вересня США офіційно оголосили про завершення своєї військової місії з боротьби з терористичним угрупованням «Ісламська держава» в Іраку.

Читайте також:

Туреччина та Ірак працюють над створенням Спільного оперативного центру з метою протидії терористичним загрозам, першочерговим для Туреччини залишається створення 30-40-кілометрової «зони безпеки» біля свого кордону.

У Туреччині правоохоронці провели масштабну антитерористичну операцію у 22 провінціях.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь