В Ірпінській громаді замовлять послуги харчування для учнів за майже 26 млн гривень
21 Січ, 13:24
Сьогодні, 21 січня, Управління освіти і науки Ірпінської міської ради опублікувало тендер на послуги їдалень. Заплатити за послуги планують 25 935 386 грн коштом місцевого бюджету. Про це «Київщині 24/7» стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.
Згідно з тендерною документацією, переможець тендеру надаватиме послуги з організації гарячого харчування протягом 2025 року для освітніх закладів Ірпеня та громади. Зокрема такі послуги отримають: Ірпінський ліцей №1, Ірпінський ліцей № 2, Ірпінський гуманітарний ліцей «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої, Ірпінський академічний ліцей «МРІЯ», Ірпінська гімназія «Освіта» («Джерельце») (дошкільне відділення), Ірпінська гімназія «Освіта», Михайлівсько-Рубежівський ліцей, Козинцівська гімназія, Академічний ліцей НУБіП.
Загалом у закладах освіти отримають гаряче харчування 3727 дітей 1-4 класів (Київська обл., м. Ірпінь, с.Козинці, с. Михайлівка-Рубежівка). Учні середніх і старших класів, які належать до пільгових категорій (5-11 (12) класи), також отримують харчування. У цих закладах нараховується 2096 таких школярів (Київська обл., м. Ірпінь, с.Козинці, с. Михайлівка-Рубежівка). Окрему увагу приділено наймолодшим вихованцям Ірпінської гімназії «Освіта» («Джерельце»). Серед дітей вікової категорії 5-6 (7) років організують харчування для 46 вихованців.
Участь у тендері на організацію харчування для освітніх закладів передбачає суворе дотримання вимог щодо безпеки, якості та організації процесів. Переможець має забезпечити харчування, що відповідає віковим і статевим особливостям дітей, дотримуючись чинного санітарного законодавства та норм. Крім гарячих страв, учасник може забезпечити роботу буфету з відповідним персоналом та обладнанням.
До ключових вимог належать: наявність професійної освіти та медичних книжок у персоналу, сертифіковані продукти з підтвердженням якості, а також дотримання принципів системи НАССР. Учасник повинен передбачити дієтичне та лікувальне харчування, оперативно реагувати на зміни кількості учнів та їхніх потреб, підтримувати належний санітарний стан їдалень, а також здійснювати контроль за якістю харчування разом із замовником.
Тендерні пропозиції мають включати меню, розраховане на сезонність, технологічні карти страв, асортимент буфетної продукції, а також калькуляцію витрат. Учасник несе відповідальність за якість страв і зобов’язаний організувати внутрішній лабораторний контроль води, продуктів і готових страв. Важливим є виконання заходів із захисту довкілля та дотримання правил пожежної безпеки.
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 29 січня 2025 року, 00:00 год. Розмір мінімального кроку пониження ціни під час електронного аукціону – 1 %. Заплатять за роботи в період 90 банківських днів після надання послуг.
Читайте також: Заклади освіти Подільського району Києва закуплять овочі та ягоди з переплатою у 5 млн грн
Фото: Київщина 24/7, Prozorro.
Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.