В Італії екскоханці ексміністра заборонили вхід до парламенту через окуляри

Політика, Світ

В італії заборонили відвідувати парламент жінці, яка опинилася в центрі скандалу, що призвів до відставки міністра культури. Вона нібито незаконно знімала в залі засідань за допомогою шпигунських окулярів.

Про це повідомило агентство Reuters.

Дженнаро Санджуліано залишив свою посаду міністра культури минулого тижня, коли зізнався, що мав роман з Марією Розарією Бочча та намагався найняти її на посаду радниці.

Нижня палата парламенту притягнула Боччу до дисциплінарної відповідальності, а причиною стало відео, зняте за допомогою окулярів, оснащених камерою й мікрофоном. За допомогою них вона, за її словами, хотіла провести для своїх підписників екскурсію парламентськими коридорами та кімнатами.

У заяві комітету йдеться, що Бочча не буде допущена до будівлі «доки компетентні органи не приймуть іншого рішення», порушуючи правила, що забороняє фото– та відеозйомку зсередини будівлі.«Порушення торкнулося особливо вразливих об’єктів», – йдеться в заяві.

Раніше цього місяця Бочча написала в своєму акаунті в Instagram, що з окулярами вона не зробила нічого протизаконного.

Раніше міністру оборони Італії Гвідо Крозетто стало погано під час засідання Вищої ради оборони. Його доставили на машині швидкої допомоги до лікарні, щоб пройти обстеження.

А прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні зазнала першої поразки на регіональних виборах з моменту приходу до влади у 2022 році після того, як лівоцентристський кандидат, як виявилося, переміг на виборах президента Сардинії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь