В Італії військові охоронятимуть лікарню після скарг медиків на напади

Політика, Світ

Італійська армія з понеділка, 16 вересня, охороняє медичний персонал лікарні у місті Вібо-Валентія у південному регіоні Калабрія після серії нападів на лікарів і медсестер з боку пацієнтів та їхніх родичів.

Про це повідомляє агентство АР.

Префект Вібо-Валентії Паоло Джованні Грієко схвалив план посилення служб охорони важливих установ у місті, серед яких опинилась лікарня.

Причини такого кроку не були вказані, але їм передували численні напади на медичних працівників, зокрема на півдні Італії.

Одним із найбільш резонансних став випадок у місті Фоджа, де близько 50 родичів і друзів 23-річної жінки, яка померла під час невідкладної операції, напали на персонал лікарні, змусивши його забарикадуватись в одному з приміщень.Після цього керівник Національної федерації лікарів Італії Філіппо Анеллі закликав залучити армію до захисту лікарень і звернувся до прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні з проханням використати фонди ЄС, виділені на боротьбу з COVID-19, для покращення безпеки лікарень.

За підрахунком італійського Міністерства охорони здоров’я, лише у 2023 році по всій Італії було зафіксовано понад 16 тисяч випадків фізичних та словесних нападів на медпрацівників.

Як і інші європейські країни, Італія стикається з кризою національної системи охорони здоров’я. Нестача персоналу посилюється стресовими умовами праці, низькою заробітною платою та обмеженнями державних витрат.

Раніше ми писали, що у зв’язку з підвищенням захворюваності на коронавірус 20 областей дозамовили близько 14 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини.

Також нагадаємо, що у столиці України фіксують підвищення захворюваності на COVID-19. За другий тиждень серпня в Києві захворіли 1 283 людини, з них 174 дитини.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь