В КНДР подали заявки на вступ до армії понад мільйон чоловіків, – Reuters

Політика, Світ

У Північній Кореї подали заявки на вступ або повернення до армії близько 1,4 млн молодих людей. Зокрема, заявки подали навіть студенти.

Про це повідомляє Reuters.

Молоді люди, зокрема, студенти та представники молодіжних ліг, які підписали петиції про вступ до армії, “були сповнені рішучості” боротися у “священній війні за знищення ворога зброєю революції”.

Офіційне інформаційне агентство KCNA також оприлюднило фотографії, де видно, що молоді люди підписують петиції у невідомому місці.

“Якщо почнеться війна, Південна Корея буде стерта з карти. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню”, – йдеться у звіті KCNA.Раніше Північна Корея робила заяви про те, що молоді люди намагаються вступити на військову службу в період загострення напруженості, але такі заяви важко перевірити, зазначає Reuters.

Згідно з даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), Північна Корея має 1,28 млн активних солдатів та близько 600 тисяч резервістів.

Останній звіт KCNA у Міністерстві оборони Сеула не прокоментували, але попередили, що якщо Північна Корея завдасть шкоди безпеці південнокорейців, “цей день буде кінцем її режиму”.

Раніше Північна Корея привела в повну бойову готовність свою артилерію біля кордону й посилила пости ППО у Пхеньяні у відповідь на можливе проникнення південнокорейських безпілотників до столиці КНДР.

А 15 жовтня Північна Корея підірвала частину доріг, що сполучають її із Південною Кореєю.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь