В котлети м’яса не додавали, але рідні не помітили.
Якщо зробити котлети не з м’яса, то далеко не завжди вони будуть сухими і прісними. Ми зробили основу з цвітної капусти та цибулі, а до них додали трохи сиру і панірувальних сухарів. Вийшло настільки м’ясистою і соковито, що домашні навіть не помітили, що в котлетах не використовувати ні грама м’яса
На партію котлет беремо 700 грамів цвітної капусти, одну цибулину червоної цибулі і 100 грамів сиру, а для пікантності додаємо 2-3 зубчики часнику.
Сир тремо на тертці.
Капусту резрезаем на невеликі кульки і подрібнюємо в блендері до однорідної маси.
Перекладаємо капусту з блендера в миску, додаємо 1 яйце, подрібнену цибулину. Сюди ж видавлюємо сік з чеснока, після чого солимо і перчимо. Після замішування додаємо сир і знову перемішуємо
Ще один інгредієнт для щільності – панірувальні сухарі. Їх додаємо прямо в основу і перемішаємо з іншими інгредієнтами.
Формуємо котлети і викладаємо їх на пергамент на деку.
Ставимо деко в духовку на 40 хвилин в 180 градусів.
Через 40 хвилин котлети готові. Панірувальні сухарі дають приємну корочку зовні, але всередині котлети залишаються соковитими і м’ясистими.
Подавати їх можна як з пюре, там і самі по собі, з салатом. В якості соусу краще використовувати жирну сметану, з нею вони будуть ще смачніше!