В Мінкультури пояснили, що буде далі з картинами Медведчука

Політика

148 вилучених у Віктора Медведчука картин Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передасть до Національного художнього музею України.

Про це повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв у Фейсбуці.

“Днями мав продуктивну зустріч з головою АРМА Оленою Думою. Обговорили управління культурними цінностями та іншими активами, які можуть стати осередками культури. Зокрема, це Міжнародний центр культури та мистецтв Федерації профспілок України”, – написав Карандєєв.

Загалом АРМА передасть до Національного художнього музею 148 картин Медведчука, додав він.

Крім того, сторони домовилися співпрацювати для вдосконалення процедур переміщення культурних цінностей через митницю, активніше залучати експертів Мінкультури для визначення приналежності предметів до культурної спадщини та разом розробляти механізми передання конфіскованих активів національним закладам культури.Агентство з розшуку й управління активами (АРМА) після висновку експертів визначилося, які арештовані картини Медведчука віддати у музей. Ті ж, які культурної цінності не мають, будуть продані з аукціону.

Спочатку АРМА хотіло продати всі картини із заарештованої колекції Медведчука, але Міністерство культури виступило проти цієї ідеї, наполягаючи, що частина картин має знаходитись у музеях.

Згодом експерти Національного художнього музею України вказали, що 112 картин мають історичну та культурну цінність. Але виявилося, що таких більше.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь