В Міноборони назвали найпопулярніші в Україні бойові системи

Політика

В Міноборони назвали бойові системи, які залишаються найпопулярнішими в Україні. Серед них зазначені DELTA, штабний комплекс «Кропива» та програмне забезпечення «Віраж-планшет».

Згідно з результатами опитування в застосунку Армія+, військові використовують найчастіше саме їх, повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Опитування, в якому взяли участь близько 10 тисяч військових, показало, що кожен другий щодня користується бойовими ІТ-системами для отримання інформації про ворога.

Серед найбільш популярних задач, які вирішуються за допомогою бойових систем, військові назвали «отримання інформації про ворога», а серед функцій, яких не вистачає, найчастіше зазначали «спілкуватися у зручному та захищеному чаті».

Військові також згадували функції для розширення можливостей спостереження та аналізу на основі інформації.Розробкою DELTA займається Центр інновацій та розвитку оборонних технологій МОУ, там вже врахували результати для подальшого покращення системи, зокрема роботи над функцією безпечного чату.

«Бойові системи вже стали цифровою зброєю наших захисників на полі бою. І завдяки таким опитуванням військові можуть давати напрямки для посилення та масштабування бойових систем у війську. Зокрема, для такої екосистеми продуктів, як DELTA, що вже введена в експлуатацію, та яку можуть безперешкодно використовувати в усіх підрозділах Сил оборони України», – зазначили у центрі.

Нещодавно Міністерство оборони України допустило до використання у підрозділах Збройних сил України всюдихід-амфібію «ТАХА». Його розробили українські інженери.

До цього Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP канадського виробництва.

Також у Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання до лав ЗСУ безпілотний авіаційний комплекс із назвою «Чорна вдова».

Нещодавно до експлуатації в силах оборони України допустили імпульсний металошукач «Хортич-1» українського виробництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь