В Мінцифри пояснили, як обиратимуть учасників наглядових рад у вишах

Політика

Учасників Наглядових рад в експериментальних закладах вищої освіти обиратиме незалежний комітет. Міністерство освіти та науки вже створило його для відбору учасників.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

“Учасників наглядових рад в університетах обиратиме незалежний комітет. Відбір повинен бути прозорим, тому МОН створило комітет, що відбиратиме учасників наглядових рад у експериментальних закладах вищої освіти. До комітету увійшли троє представників іноземних організацій, які співпрацюють з Україною в сфері вищої освіти, а також троє номінантів від МОН”, – написав Федоров.

Всі учасники комітету – топові експерти з багаторічним досвідом в освітній, бізнесовій та громадській сферах, додав він.

“До складу наглядових рад увійдуть представники з бізнесу, освіти та держорганів, такий підхід поширений у Європі, і ми починаємо впроваджувати його у трьох експериментальних ЗВО – Національному авіаційному університеті, Запорізькому національному університеті, Прикарпатськиому національному університеті імені Василя Стефаника”, – зазначив Федоров.Він додав, що оновлені наглядові ради контролюватимуть роботу в університетах та допомагатимуть їм розвиватися.

“Впевнений, що комітети допоможуть ефективно відібрати учасників наглядових рад в експериментальних ЗВО”, – зазначив Федоров.

Нещодавно повідомлялося, що українські університети увійшли до міжнародного рейтингу найкращих університетів світу від британського журналу Times Higher Education.

У 2024 році на магістратуру та аспірантуру зареєструвалися 200 тисяч вступників. З початку вторгнення кількість чоловіків віком від 25 років, які вступають на аспірантуру, виросла у 6,5 рази у порівнянні з 2019-2021 роками.

Випускників вишів перед вступом на магістратуру або аспірантуру можуть призвати до війська, якщо вони будуть мобілізаційного віку. За новим законопроектом це 25+ років.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини

Залишити відповідь