В МЗС України відреагували на ймовірну передачу Іраном балістичних ракет для рф

Політика

У Міністерстві закордонних справ України висловили глибоке занепокоєння повідомленнями у ЗМІ про те, що Іран вже передав росії свої балістичні ракети. Відомство закликало Тегеран утриматися від надання Москві будь-якого озброєння.

Відповідну заяву опублікували на сайті міністерства.

«МЗС України глибоко занепокоєне повідомленнями у міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет до російської федерації.

Вкотре закликаємо керівництво Ісламської Республіки Іран утриматись від передачі росії, яка згідно Статуту ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки», – заявили у зовнішньополітичному відомстві.

росія вже два роки використовує іранські «Шахеди» для повітряного терору українських міст, зазначили у відомстві.В МЗС України наголосили, що поглиблення військово-технічної співпраці росії та Ірану несе серйозні безпекові загрози не лише для України, але і для всього світу.

«Закликаємо світову спільноту посилити тиск на Тегеран і Москву заради захисту міжнародного миру та безпеки. Іран має повністю та остаточно  припинити надання зброї Росії, аби діями, а не словами довести щирість заяв свого політичного керівництва про непричетність до підживлення російської воєнної машини смерті.

Застерігаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет до російської федерації, це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин», – наголосили в МЗС України.

У Раді нацбезпеки Білого дому відреагували на ймовірну передачу балістичних ракет з Ірану до рф. Там заявили, що якщо передача вже відбулася чи відбудеться, це буде «драматичною ескалацією» у підтримці Тегераном війни рф проти України.

Російський диктатор володимир путін у грудні минулого року уклав договір з Іраном. Невдовзі рф може отримати партію двох типів балістичних ракет, писали ЗМІ.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь