В одних регіонах похолодання, в інших – аномальне тепло: якою буде погода в Україні на вихідні

Media-ua 24, Війна

Погода в Україні протягом найближчих двох днів буде максимально різноманітною залежно від регіону.

Перший місяць осені плавно підбирається до свого екватора, але поки що погода носить переважно літній характер. На наступні вихідні аномальне тепло збережеться в більшості областей країни, за винятком західних регіонів, де під впливом циклону Anett очікується суттєве погіршення погодних умов, а також помітне зниження температурних показників.

Відповідну синоптичну картину на найближчі два дні обіцяє метеоролог Ігор Кібальчич. Метеопрог

Так, у західних регіонах температура повітря вдень опуститься до позначок +15…22 градусів у суботу і +13…18 градусів у неділю. В решті регіонів температурні показники коливатимуться в межах +22…31 градуси.

На південно-східній частині країни прогнозується вітряна погода, в акваторії Азовського моря шторм.

У свою чергу синоптики Укргідрометцентру розповілищо 14 вересня у західних, Вінницькій та Одеській областях прогнозуються помірні опади у вигляді дощу, удень істотний дощ, гроза. У Карпатах та Закарпатті сильні дощі протягом доби. У решті регіонів опади не передбачаються.

15 та 16 вересня короткочасні дощі, місцями з грозами, пройдуть на південному заході та заході. У решті областей буде сухо.

Температура повітря на заході, Вінниччині та Одещині вночі +13…18, вдень +18…25. На решті території вночі +14…19, вдень +24…29, на південному сході до +31.

Залишити відповідь