В рф борги громадян за кредитними картками сягнули десятків мільярдів доларів

Політика, Світ

За перше півріччя 2024 року борги росіян за кредитними картками сягнули рекордних $54 млрд (4,8 трлн рублів). Це на 42% більше, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це свідчать дані Об’єднаного кредитного бюро росії.

За підсумками липня рівень простроченої заборгованості за кредитними картками зріс майже на третину – до $6,46 млрд (579 млрд рублів), а кількість карток збільшилася на чверть – до 7 млн.

У російському «Промсвязьбанку» повідомили, що в липні цього року кількість активних кредиток зросла на 50% порівняно з минулим, а обсяг портфеля за ними – на 43%.

У банку «Ростех» розповіли, що на початок серпня 2024 року кількість активних карток збільшилася на 32% рік до року. Середній ліміт за заявками збільшився із 48 000 до 168 000 рублів.Видання The Moscow Times повідомило, що роздрібне кредитування в росії зростає, бо в суспільстві зберігаються високі інфляційні очікування.

Крім того, попит на кредитні картки зростає на тлі високих ставок за споживчими позиками. Росіяни готові витрачати в борг на тлі збільшення наявних доходів та макроекономічної невизначеності.

В липні поточного року в росії значно зросла прострочена заборгованість із зарплат. Так, за місяць суми, що не виплачено працівникам, стали більшими на 100,5 млн руб., а загальний розмір боргів роботодавців перед співробітниками досяг 427,4 млн руб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь