В США банда грабіжників вривалися в будинки і забирали криптовалюту

Політика, Світ

У США правоохоронці викрили банду, яка не лише використовувала онлайн-шахрайство для крадіжки криптовалюти, але й здійснювала фізичні напади на власників криптогаманців у їхніх домівках.

Про це повідомляє Міністерство юстиції США.

Лідером угруповання виявився 25-річний Ремі Ра Сент-Фелікс, його засуджено до 47 років ув’язнення за участь у жорстоких пограбуваннях.

Протягом двох років банда викрала у своїх жертв понад $3,5 мільйони. Зловмисники використовували як фізичні напади, так і онлайн-шахрайство через SIM-свопінг.

Під час одного з випадків злочинці проникли до будинку в Північній Кароліні та жорстоко побили подружжя. Вони прийшли в одязі будівельників, удаючи перевірку труб, а потім, погрожуючи зброєю, змусили чоловіка відкрити свій обліковий запис у Coinbase.Через програму AnyDesk вони перевели $156 853, перш ніж Coinbase встигла заблокувати транзакцію. Потім злочинці втекли, а жертви звернулися за допомогою до сусідів.

Таким чином грабіжники отримали по $22 267 за цей напад, а решта суми була поділена між іншими членами банди. Інші подібні вторгнення сталися в Флориді та Техасі, й планувалися в інших містах США.

Хоча злочинці намагалися приховати свої дії, використовуючи криптовалюти з підвищеним рівнем анонімності, урядові слідчі змогли відстежити транзакції та встановити особи більшості учасників змови.

А раніше сінгапурська криптовалютна біржа BingX була атакована хакерами. Інцидент призвів до втрати криптовалюти на 43 мільйони доларів.

За перше півріччя 2024 року кіберзлочинці вкрали $1,58 млрд, тоді як за аналогічний період минулого року ця сума складала $857 млн. Про це пише американська компанія Chainalysis, яка спеціалізується на аналізі блокчейну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь