В США відреагували на втрату винищувача F-16 в Україні

Політика, Світ

У США відреагували на втрату Україною одного із винищувачів F-16. Там вважають малоймовірною версії про те, що літак був збитий дружнім вогнем з комплексу Patriot.

Про це виданню New York Times розповіли неназвані американські посадовці.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв провести ретельне розслідування інциденту.

Напередодні один із західних посадовців розповів, що знищення літака стало результатом дружнього вогню з ракетної батареї Patriot. Цю версію також перевірять.

Крім того, два військові високопосадовці США заявили, що дружній вогонь, ймовірно, не був причиною катастрофи F-16. За їхніми словами, американські та українські слідчі розглядають цілу низку версій, зокрема, технічна несправність або помилка пілота.Ніхто в Україні не приховує катастрофу літака F-16, який пілотував Олексій Месь, до розслідування долучилися партнери зі США, сказав командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Повітряне командування Захід Повітряних Сил ЗС України уточнило, що під час відбиття російської ракетної атаки загинув пілот F-16, льотчик Повітряних Сил ЗСУ підполковник Олексій Месь із позивним Мунфіш. Він встиг знищити три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Перед цим про катастрофу українського винищувача F-16 і загибель пілота написали західні ЗМІ, а мер Луцька повідомив, що відбулися похорони героя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь