В Україні до 15 років позбавлення волі засуджено двох співробітників ФСБ

Політика

За публічного обвинувачення Офісу Генерального прокурора двох колишніх посадовців Головного управління СБУ в АР Крим, які зараз працюють на ФСБ рф, засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин та автоматизованих систем (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 361 КК України).

У суді прокурори довели, що у 2014 році засуджені перейшли на бік ворога, зрадивши присязі, і вступили до ФСБ рф, де допомагали спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України. Вони також брали участь у хакерському угрупованні «Armageddon», яке з 2014 по 2021 рік здійснювало кібератаки проти українських державних установ та збройних підрозділів.

Хакерська група займалася кіберрозвідкою, викраденням конфіденційних даних, ідентифікаторів доступу та персональних даних, а також блокувала роботу державних електронних ресурсів України. Зокрема, з 2020 по 2021 рік вони здійснили атаки на критичну інформаційну інфраструктуру установ, що забезпечують функціонування економічної, правоохоронної та оборонної систем країни.

Засуджені втручалися в роботу комп’ютерів та систем органів державної влади, що призводило до витоку інформації та порушення її обробки. Вирок суду набрав чинності.

Раніше ми писали, що у Києві судитимуть керівника одного з комунальних підприємств Києва та директора товариства, які завдали майже 5 млн грн збитків на закупівлях.Також нагадаємо, що на Київщині правоохоронці затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за підозрою у підробці медичних документів для ухилянтів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь