В Україні до аптек надійде понад 230 тисяч доз вакцини проти грипу

Політика

В Україні понад 230 тисяч доз вакцини проти грипу вже пройшли державний контроль якості та надійдуть у продаж до медзакладів та аптек найближчим часом.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Ще 170 050 доз вакцини проти грипу французького виробництва та 65 150 доз корейського виробництва пройшли державний контроль якості. Найближчим часом вони надійдуть у продаж до медзакладів та аптек», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що зростання захворюваності на грип та ГРВІ традиційно спостерігається з початку жовтня. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення: захворювання серця, легенів, нирок тощо.

Найдієвішою профілактикою грипу є щорічна вакцинація, яка є рекомендованою, однак не входить до переліку безоплатних вакцин.Усі вакцини, які надходять до України, підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості, який здійснює Держлікслужба. Після отримання позитивного висновку вакцини використовують у медичних закладах, вони надходять у продаж до аптек.

Водночас вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19, а навпаки, наголосили у міністерстві. Щеплення проти цих хвороб можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

Раніше повідомлялося, що майже 80 тисяч доз вакцини проти грипу пройшли контроль якості й найближчим часом надійдуть до аптек.

У США було схвалено назальну вакцину проти найпоширеніших типів грипу A і B, що дозволяє людям самостійно вводити препарат вдома.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь