В Україні можуть почати штрафувати мобільних операторів за поганий зв’язок при відключеннях світла

Політика

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431, який має на меті забезпечити стабільну роботу мобільних операторів під час відключень світла. Законопроект був розроблений у відповідь на рішення ставки Верховного головнокомандувача про необхідність підтримки комунікаційних мереж в умовах воєнного часу та збоїв у постачанні електроенергії.

Зокрема, законопроект передбачає збільшення позапланових перевірок операторів зв’язку та підвищення штрафів за порушення вимог Нацкомісії, яка регулює діяльність у цій сфері. Це зроблено для того, щоб забезпечити безперебійний зв’язок для українців навіть під час тривалих відключень світла.

Голова підкомітету з питань розвитку цифрової індустрії Сергій Штепа зазначив, що деякі оператори не забезпечили достатню кількість генераторів або акумуляторів для тривалої роботи обладнання, що створює ризики для зв’язку. Законопроект має на меті виправити цю ситуацію та уникнути проблем, які можуть виникнути взимку. Незважаючи на наявність зауважень від асоціацій мобільних операторів, Штепа сподівається на швидке ухвалення законопроекту Верховною Радою.

Раніше ми писали, що Керівництво парламенту й фракцій внесе до Верховної Ради нову постанову про зміну назв 300 населених пунктів. Вона вилучає зі списку п’ять із них, з перейменуванням яких виникли проблеми.

Також нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів».Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь